Jesenski regrat v solati? Zakaj pa ne!


V dneh, ko je mogoče še vedno uživati v čarobnosti jesenskih barv, v katere se je odela narava, lahko na njivah ali vinogradih, ki so jim lastniki prizanesli z obilnim škropljenjem, odkrijemo precej mlad regrat, rastlino, ki jo mnogi zaradi množičnosti in težkega zatiranja zaničljivo imenujejo plevel.
In če spadate med tiste, ki obožujete spomladansko regratovo solato, ni potrebno čakati na pomlad. Tudi sedaj je prav okusen, s svojo sestavo pa odlično vpliva tudi na naše počutje in zdravje. Morda je za spoznanje bolj trd, kar je mogoče 'popraviti' z dodatki, kot so krompir, jajca in za mnoge zakon – prepražena prekajena slanina. Vsekakor je tudi spodaj podpisani teknil, sploh še, ker nikoli ne vemo, kdaj bo takšno bero prekinila zima.
T. J. G.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se