Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Tomaž Škvarč Lisjak,
Čas branja 1 min.

Izziv so mu idrijski žlikrofi


ip
4. 9. 2016, 14.50
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tomaž Škvarč Lisjak, zmagovalec šova Gostilna išče šefa, se je po zmagi preizkusil na različnih področjih, od vodenja lastne restavracije do kuhanja v drugih.

Tomaž Škvarč Lisjak 2
Arhiv Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija
Poleg tradicionalnih načinov serviranja kuharji radi odkrivajo inovativne načine. Idrijski žlikrofi so izziv tudi za Tomaža.
Tomaž Škvarč Lisjak 3
Arhiv Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija
Današnji časi v gostinstvu so izredno zahtevni, zadovoljiti gosta je vedno težji izziv.

Tomaža, ki je srednjo gostinsko šolo obiskoval v Tolminu, je po ločitvi pot znova pripeljala na severno Primorsko, kjer soustvarja kuhinjo Hotela Cerkno. Zanimajo ga tako vodenje restavracije kot kuhanje in ustvarjanje novih jedi. Današnji časi v gostinstvu so izredno zahtevni, zadovoljiti gosta je vsakdanji in vedno težji izziv. Tako je vloga kuharja nadvse pomembna pri oblikovanju ponudbe. Tomaž si predvsem želi priložnosti, kjer ima kuhar proste roke za ustvarjanje mojstrovin za štedilnikom, da lahko pokaže ustvarjalnost z dovršenimi krožniki. 

Idrijski žlikrofi

Tako na delovnem mestu spoznava jedi idrijsko-cerkljanskega okolja, ki mu predstavljajo nove izzive. Ena najbolj razpoznavnih jedi so prav idrijski žlikrofi. Ponujajo obilico možnosti, kako jih pripraviti in ponuditi: kot toplo predjed, kot prilogo k mesni jedi ali kot samostojno jed z različnimi omakami. Poleg tradicionalnih načinov serviranja kuharji radi odkrivajo tudi inovativne načine.

Idrijski žlikrofi so izziv tudi za Tomaža. Nove okuse, ki jih je združil v inovativne načine serviranja idrijskih žlikrofov, je ljubiteljem te slovenske jedi predstavil tudi na kulinarični prireditvi Praznik idrijskih žlikrofov na zadnjo avgustovsko soboto v Idriji.

Tomaž Škvarč Lisjak 4
Arhiv Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija
Sladka čipka je del sladke gostinske ponudbe, za katero je poskrbel Tomaž.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.