© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Božansko kosilo! Peresniki s piščancem, šampinjoni in cvetačo


M. S., Maja
19. 10. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno kosilo po našem receptu?

peresniki v omaki.jpg
Revija Maja
Peresniki v omaki

Peresniki s piščancem, šampinjoni in cvetačo

Sestavine za 2 osebi:
190 g peresnikov
sol, poper
½ čebule
250 g cvetače
100 g piščančjega fileja s kožo
60 g šampinjonov
2 žlici olja
½ žlice moke
150 ml toplega mleka
1 žlička karija v prahu
½ žličke limoninega soka
1 noževa konica kajenskega popra
1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

1. Peresnike skuhamo v slani vodi. Čebulo olupimo in sesekljamo. Cvetačo razdelimo na cvetke in jih v slani vodi kuhamo od 4 do 6 minut. Odcedimo, nekaj vrele vode prihranimo.

Preberite tudi: Jabolčna juha s karijem. Kliknite TUKAJ!

2. Meso narežemo na koščke, solimo, popramo. Šampinjone očistimo in narežemo na rezine.

3. Čebulo popražimo na žlici olja. Dodamo meso in ga popražimo. Stresemo iz ponve in v njej od 4 do 5 minut pražimo cvetačo in šampinjone. V ponev vrnemo meso, solimo, popramo in dobro pregrejemo.

4. Na preostalem olju segrejemo moko, zalijemo z mlekom, potresemo s karijem, solimo, popramo, začinimo s kajenskim poprom in limoninim sokom. Po potrebi prilijemo nekaj prihranjene vode.

5. Kuhane peresnike razdelimo na krožnika in dodamo zelenjavo. Prelijemo z omako in potresemo s peteršiljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.