© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljene fižolove solate najbrž še niste jedli!


M. S., Maja
9. 9. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Skorajda ni vrtička, na katerem ne bi silil v nebo, tesno privit k fižolovkam. Dobra letina prinaša veliko priložnosti za preskušanje novih receptov in letos se je lahko spet veselimo.

v solati.jpg
Revija Maja
Fižolova solata

Izboljšana fižolova solata

Sestavine za 4 osebe:
250 g češnjevih paradižnikov na vejici
1 strok česna
4 žlice olivnega olja
300 g stročjega fižola
1 rdeča čebula
50 g mlade špinače
1 pločevinka čičerike (250 g suhe teže)
100 g sira feta
5 žlic kisa
2 žlici olja
sol, poper
1 žlica gorčice
50 g praženih mandljev

Preberite tudi: Zdravo in okusno! Hladna juha s kozicami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Paradižnik umijemo in ga, nanizanega na vejico, položimo v pekač. Česen olupimo, sesekljamo, dodamo k paradižniku. Pokapljamo z žlico olivnega olja in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 10 minut.

2. Fižol skuhamo v vreli slani vodi. Vodo odlijemo, fižol splaknemo z mrzlo vodo in jo odcedimo.

3. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Špinačo umijemo in odcedimo. Čičeriko splaknemo z mrzlo vodo. Feto nadrobimo.

4. Za preliv zmešamo kis, olje, sol, poper, gorčico. Po potrebi dodamo vodo. Zmešamo vse sestavine za solato, dodamo preliv, dobro premešamo in nazadnje solato potresemo z mandlji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.