© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz pečice: zapečeni njoki s porom in svinjino


M. S., Maja
23. 2. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas smo tokrat pripravili odličen recept za zapečene njoke s porom. Por je kot okusna zelenjava osvojil kuhinje po vsem svetu, poleg tega pa ima tudi številne zdravilne lastnosti.

POLOŽNAgnocchi.jpg
Revija Maja

Zapečeni njoki s porom in svinjino

Sestavine za 3 osebe:
250 g pora
250 g šampinjonov
400 g svinjine
400 g krompirjevih njokov
2 žlici olja
100 ml kisle smetane
2 jajci
80 g nastrganega sira

Priprava:

1. Por in šampinjone očistimo. Por narežemo na koleščke, gobe na četrtine. Meso narežemo na devet medaljonov. Njoke stresemo v okroglo nepregorno posodo.

2. Medaljone popečemo na žlici olja in jih potem razporedimo na njoke. Na preostalem olju popražimo por in šampinjone ter jih stresemo na njoke.

3. Jajci razžvrkljamo in jih vmešamo v smetano. Prelijemo prek mesa in zelenjave in potresemo s sirom.

4. V pečici pečemo 25 minut na 200 stopinjah.

Preberite tudi: Za otroke: domače ribje palčke. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.