Iz babičine shrambe: barvita in okusna zelenjavna pita

Skrivnost tega recepta je, da zelenjavo najprej popečemo v pečici, zato je lepo zapečena in karamelizirana, kar jo naredi okusnejšo. Takšna pita je primerna za predjed. Lahko pa jo postrežemo kot glavno, skupaj s skledo sveže solate za lahko kosilo ali večerjo.
##IMAGE-2107502##
Sestavine
1–2 rdeči čebuli
1 rdeča paprika
1 korenček
¼ glavice brokolija
1 majhna bučka
Priprava
1. Zelenjavo očistimo, operemo in
zrežemo na koščke. Korenček zrežemo na tanke kolobarčke, brokoli pa na
manjše glavice. Vso zelenjavo damo na peki papir, malo posolimo in
poškropimo z olivnim oljem. Pečemo jo na 220 stopinjah Celzija 15 minut.
2. Medtem pripravimo testo in namaz. V skledi zmešamo jajce, kislo smetano, sesekljan česen, riban parmezan in začimbe. Namažemo na razvaljano listnato testo. Medtem se je tudi zelenjava že spekla, razporedimo jo po namazanem listnatem testu. Potresemo še z lističi timijana. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah Celzija.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 47, 19. november 2024.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se