Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pirina solata s šparglji, redkvico in orehi za lahko kosilo


Marjana Ogorevc Žgalin
24. 6. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Redkvice navadno postrežemo za predjed, saj naj bi spodbudile tek. Zraven ponudimo sol, kos črnega kruha in maslo. Ker ena redkvica vsebuje le eno kalorijo, je to odličen poletni prigrizek. Kako pa zardele plodove in tudi užitne liste vključiti v sezonske jedi?

k pirina solata.jpg
Revija Zarja
Pirina solata

Nasvet

Da redkvicam vrnemo svežino, jih uro pred zaužitjem potopimo v ledeno vodo.

Pirina solata s šparglji, redkvico in orehi

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 250 g pire, 1 l čiste zelenjavne juhe, 50 g orehovih jedrc, 1 šopek špargljev, 40 ml olivnega olja, 1 šopek redkvic, ½ bio limone, 1 strok česna, sol, poper.

Priprava: Piro skuhamo v juhi do mehkega, potem juho odlijemo in piro stresemo v skledo, da se ohladi. Česen olupimo in narežemo na rezine. Orehe popražimo v ponvi brez maščobe in potem na grobo zrežemo. Špargljem odrežemo spodnji, oleseneli del, jih narežemo na srednje velike kose in popražimo s česnom na žlici olivnega olja. Redkvice umijemo, jim odrežemo vrhnji zeleni del in plodove narežemo na rezine. Preostalo olivno olje zmešamo v preliv z limoninim sokom, soljo in poprom. Še tople šparglje zmešamo s piro, redkvicami in orehi ter prelijemo s prelivom. Dobro premešamo in po potrebi dosolimo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 25, 18. 6. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.