Pirina solata s šparglji, redkvico in orehi za lahko kosilo
Redkvice navadno postrežemo za predjed, saj naj bi spodbudile tek. Zraven ponudimo sol, kos črnega kruha in maslo. Ker ena redkvica vsebuje le eno kalorijo, je to odličen poletni prigrizek. Kako pa zardele plodove in tudi užitne liste vključiti v sezonske jedi?

Nasvet
Da redkvicam vrnemo svežino, jih uro pred zaužitjem potopimo v ledeno vodo.
Pirina solata s šparglji, redkvico in orehi
Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Sestavine: 250 g pire, 1 l čiste zelenjavne juhe, 50 g orehovih jedrc, 1 šopek špargljev, 40 ml olivnega olja, 1 šopek redkvic, ½ bio limone, 1 strok česna, sol, poper.
Priprava: Piro skuhamo v juhi do mehkega, potem juho odlijemo in piro stresemo v skledo, da se ohladi. Česen olupimo in narežemo na rezine. Orehe popražimo v ponvi brez maščobe in potem na grobo zrežemo. Špargljem odrežemo spodnji, oleseneli del, jih narežemo na srednje velike kose in popražimo s česnom na žlici olivnega olja. Redkvice umijemo, jim odrežemo vrhnji zeleni del in plodove narežemo na rezine. Preostalo olivno olje zmešamo v preliv z limoninim sokom, soljo in poprom. Še tople šparglje zmešamo s piro, redkvicami in orehi ter prelijemo s prelivom. Dobro premešamo in po potrebi dosolimo.
Objavljeno v reviji Zarja št. 25, 18. 6. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se