Hrana je njegova strast


Da ima Novo mesto zanimive in domiselne in seveda uspešne ljudi, ste se na naši spletni strani lahko že večkrat prepričali. Omenjeni zbirki bomo danes dodali še enega. Gre za Damjana Finka, ki se je povsem predal opojnostim kuhinje. Pa ne mislite, da gre za jedca, ki se spozna na hrano, gre za človeka, ki hrano rad pripravlja.
Damjan je svojo kuharsko kariero začel v Termah Krka in vseskozi razmišljal o tem, kako bi se čim bolj izpopolnil. Čeprav je najraje doma v Novem mestu (kako tudi ne, ko pa ima tu tudi dekle), se je odločil, da gre za dve leti v Kobarid, kjer je locirana ljubiteljem hrane dobro znana Hiša Franko. Za tiste, ki je ne poznate, naj zapišemo, da jim tam uspevajo najnežnejši okusi in najbolj nore kombinacije, za katere bi marsikdo rekel, da tega že ne bo jedel. Ko pa človek enkrat poskusi, mu je pa takoj žal, da je sploh pomislil, da bi se jedi odrekel ...
Ko so domači dobili obvestila, da se Damjan, oborožen z na novo pridobljenim znanjem, vrača domov, so mu seveda hoteli pripraviti presenečenje. Kakšno drugačno kot kulinarično.
Tanja (njegovo dekle) in Teja Kos ter Urška Krhlin (tudi kuharica, da ji ni para) in še drugi domači pomagači so stopili skupaj in za dobrodošlico pripravili same takšne jedi, ki jih ima Damjan najraje. Na prvem mestu so gosja jetra, nato prav zanimiva solatka, pa bučna juha (hokaido), divjačinski ragu s skuto, pa jagenček in odojček in za sladico čokoladna pena z limono. V podrobnosti se (tokrat) ne bomo spuščali. Lahko pa vam zaupamo, da v divjačinskem raguju ni niti trohice moke. Sicer je iz mletega mesa, ki se ga tako dolgo zaliva z vinom, da se primerno zgosti.
Naj bo dovolj za osnovno informacijo, več vam bo morda povedal sam Damjan, če boste potrebovali njegove storitve. Je namreč direktor Zavoda okus in z veseljem bo prevzel pogostitev vaših gostov. Edina slabost je ta, da se potem gostov ne boste mogli znebiti.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
