Hitro in enostavno: piščanec v smetanovi omaki
Za vas smo pripravili recept za slastno jed iz piščanca. Pripravite jo hitro in enostavno.

Piščanec v smetanovi omaki
Sestavine za 4 osebe:
200 g divjega riža
200 g mlade špinače
400 g piščančjih prsi
2 žlici olivnega olja
150 g sladke smetane
½ kozarca zelenega pesta
muškatni orešček
sol, poper
Preberite tudi: Džem iz ananasa in hrušk za sladkosnede.
Priprava:
1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Špinačo v vreli slani vodi 30 sekund blanširamo, odcedimo in na grobo zrežemo.
2. Meso narežemo na grižljaje in jih na olju popečemo. Solimo, popramo.
3. Smetano zmešamo s pestom in z njim prelijemo meso v ponvi. Pregrejemo, dodamo še špinačo, začinimo z muškatnim oreščkom in nekaj minut dušimo. Ponudimo z rižem.
Objavljeno v reviji Maja št. 23, 9. 11. 2018.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se