Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hitro in enostavno: piščanec v smetanovi omaki


M. O. Ž., Maja
23. 11. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas smo pripravili recept za slastno jed iz piščanca. Pripravite jo hitro in enostavno.

smetana.jpg
Revija Maja
Piščanec v smetanovi omaki

Piščanec v smetanovi omaki

Sestavine za 4 osebe:


200 g divjega riža
200 g mlade špinače
400 g piščančjih prsi
2 žlici olivnega olja
150 g sladke smetane
½ kozarca zelenega pesta
muškatni orešček
sol, poper

Preberite tudi: Džem iz ananasa in hrušk za sladkosnede.

Priprava:
1.     Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Špinačo v vreli slani vodi 30 sekund blanširamo, odcedimo in na grobo zrežemo.
2.     Meso narežemo na grižljaje in jih na olju popečemo. Solimo, popramo.
3.     Smetano zmešamo s pestom in z njim prelijemo meso v ponvi. Pregrejemo, dodamo še špinačo, začinimo z muškatnim oreščkom in nekaj minut dušimo. Ponudimo z rižem.

Objavljeno v reviji Maja št. 23, 9. 11. 2018.
 

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.