© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gurmanski užitki in vrhunske sobe Dolinškovih


dolenjski-list
7. 10. 2010, 00.00
Posodobljeno
10:06
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

aljaznovsak_je_spet_pripravil_specialitete.jpg
Arhiv Lokalno.si
Aljaž Novšak je spet pripravil specialitete.
aljaznovsak_je_spet_pripravil_specialitete.jpg
Aljaž Novšak je pripravil specialitete.

Gostišče Dolinšek, hiša gurmanske kulinarike na Vrhu pri Boštanju, ima od tega tedna štiri vrhunsko opremljene sobe z osmimi ležišči. Pohištvo je izdelal sevniški Stilles, ki je proizvajalec z mednarodnim ugledom, saj dobiva posle v prestižnih hotelih, tudi v tujini.

"Računamo na štiri zvezdice, kar je najvišje po klasifikaciji za gostišča," je povedal lastnik Martin Dolinšek. Glavni kuhar Aljaž Novšak odhaja na šestmesečno specializacijo v restavracijo v Italijo, a Dolinšek zatrjuje, da visoka kulinarika in catering ostajata, saj je Aljaž že usposobil nekaj sodelavcev, ki so se ob njemu kalili, tako kot se je on, tudi ob Dejanu Mastnaku, Zlati žlici Dela, ko sta družno pripravljala pojedine za sladokusce, tudi za znamenito Slanikovo pojedino v Unionski dvorani v Ljubljani, kjer je Gostišče Dolinšek dobilo v konkurenci mnogo večjih gostinskih hiš, bronasto medaljo. Pri treh redno zaposlenih, se ekipa v kuhinji in za strežbo ob večjih dogodkih poveča s honorarnimi  sodelavci, stalno pa sodelujejo s petimi.

Ravno te dni je Gostišče Dolinšek, ki ima tudi Grajsko kavarno na sevniškem gradu, dobilo catering posel za pogostitev 350 oseb za Harvey Norman v Novem mestu. Uredili so tudi teraso, sanirali parkirišče, obnovili igrala. Investicija znaša več kot 200.000 evrov, več kot so načrtovali. To so realizirali z domačimi izvajalci iz Posavja. Vsakemu se je Dolinšek zahvalil, tudi s penino. Za te in dobre poslovne partnerje so v Gostišču Dolinšek pripravili finger food pojedino, se pravi grižljajčke, ki se uživajo stoje.

Aljaž Novšak je s sodelavci med hladnimi jedmi ponudil gostom pastetke z gosjimi jetri in malino, nato so sledila zelenjavna nabodala z bučko in marinirano mozzarello. Pred gosti so rezali salamo s posebno napravo, in pa pršut. Zraven so ponudili posebni domač kruh z orehi in z olivami. Nato so postregli s kapučino kremno juho s tartufi. Sledile so tople jedi: rižota s hobotnico in paradižnikom, Wellington svinjski s popečeno polento, spomladanski zavitki s korenčkom, zeleno in kozličkom ter peno timijana, marinirani piščanec s curryjem na krompirjevem pireju ter ocvrt pehtran z aromo. Pripravili so tudi izbrane sladice: čokoladno kremo s čokoladnim ganašem ter konfitirano pomarančo, domač finger food zavitek z jabolki ter borovničev tiramisu.

Ko Aljaž takole naniza te izbrane jedi, ki so že ob pogledu vzburile brbončice gostov, ne preseneča, da se jim ni pretirano mudilo domov, ko so se zadržali v klepetu ob najnovejši pridobitvi Dolinškovih. Zanjo jim je čestital tudi sevniški župan Srečko Ocvirk.

P. P.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.