Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gratinirani goveji zrezki z jabolkom in sirom


Maja Poljšak, Maja
7. 10. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hrustljava in sočna jabolka so na voljo čez celo leto, obiramo pa jih v jeseni. Odlična so kot zdrav prigrizek, lahko pa jih uporabimo tudi kot dodatek k jedem.

gratinirani zrezki.jpg
arhiv revije Liza Maja
Goveji zrezki z jabolkom in sirom

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 goveji zrezki (po 180 g)
  • 1 večje jabolko
  • 50 g camemberta
  • 1 šalotka
  • 1 žlica masla
  • 4 žlice kalvadosa (jabolčnega žganja)
  • 1 posodica čiste goveje jušne osnove
  • 200 ml sladke smetane
  • sol in poper
  • 4 žajbljevi lističi
Preberite tudi: Gobe so v jedeh začimba. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

  1. Šalotko olupimo in na drobno sesekljamo. Za omako v kozici stopimo maslo, dodamo šalotko in popražimo. Ko bledo porumeni, prilijemo kalvados in počakamo, da povre, nato prilijemo 150 ml vroče vode, dodamo čisto jušno osnovo, prilijemo smetano in kuhamo 5 minut. Ko se omaka malce ohladi, jo s paličnim mešalnikom ukašimo, nato jo po okusu dosolimo in popramo.
  2. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Zrezke v ponvi na vročem olju po obeh straneh dobro popečemo, solimo in popramo. Nato jih preložimo v plitev pekač, obložimo z rezinami olupljenega jabolka, rezinami sira in nasekljanimi žajbljevimi lističi, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 5 minut, da se sir stopi. Nazadnje zrezke prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.