© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji kari z zelenjavo iz domače kuhinje


M. O. Ž, Zarja
27. 1. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za dober obrok, ki diši po eksotiki, ni treba v daljne kraje.

azijska goveji kari z zelenjavo.jpg
Revija Zarja
Goveji kari z zelenjavo

Goveji kari z zelenjavo

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 400 g stročjega fižola, sol, 1 rdeča paprika, 20 g vloženega ingverja, 400 g puste govedine (roastbeef), 1–2 žlice olja, poper, 50 g indijskih oreščkov, 1 žlička rdeče karijeve paste, 400 ml čiste goveje juhe, 1 žlica škroba.

Priprava: Fižol skuhamo v slani vodi. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Ingver olupimo in naribamo. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na trakove. Popečemo jih na vročem olju, solimo, popramo. Dodamo papriko, indijske oreščke in ingver, vmešamo karijevo pasto, zalijemo z juho in zavremo. Nazadnje vmešamo škrob, dobro premešamo, solimo in popramo. Ponudimo s fižolom in vloženim ingverjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 3, 15. 1. 2019.




© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.