© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gobe v slastni omaki


Revija Maja
23. 11. 2017, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse ljubitelje gozdnih dobrot.

omaka gobe.jpg
Revija Maja

Brez glutena, manj OH

Porcija vsebuje:


358 kcal
40 g B
18 g M
6,5 g OH

Gobe v omaki

Sestavine za 3 osebe:
2 šalotki
150 g mešanih gob
2 žlici olja 
450 g piščanca
Sol, poper
200 ml smetane
1 strok česna
¼ žličke provansalskih zelišč
2 žlici belega vina

Priprava:
1. Šalotko olupimo in sesekljamo, Gobe očistimo, narežemo na rezine.
2. V ponvi segrejemo olje in meso popečemo. Solimo, popramo. Odstavimo in meso postavimo na toplo.
3. Na vroči maščobi popražimo šalotko in gobe, zalijemo s smetano, zavremo in minuto kuhljamo. Dodamo sesekljan česen in zelišča.
4. V omako dodamo meso in pregrejemo. Solimo in popramo in izboljšamo z belim vinom. Ponudimo s testeninami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.