(FOTO) V Radencih izbirajo najboljše salame
Najboljši ljubiteljski izdelovalec domačih suhih salam bo znan v soboto zvečer.

Turistično društvo Radenci že 28. leto zapored organizira pomursko salamiado. Gre za večdnevni dogodek, na katerem izberejo najboljše salame, ki jih izdelajo ljubiteljski izdelovalci domačih suhih salam iz Pomurja in širše.

Pomurska salamiada se je začela z zbiranjem vzorcev, nadaljevala pa z njihovim ocenjevanjem, ki je potekalo v hotelu Radin v Radencih. Letos so organizatorji prejeli 43 vzorcev, ki jih je ocenjevala šestčlanska komisija v sestavi Igor Kustec, Milan Hari, Zdenka Tompa, Robi Fekonja, Jasmina Himelrajh Kraner in Zlatko Kreis.

Komisija ocenjuje zunanji izgled salame (največ 2 točki,) vonj (največ 3 točke), prerez, pri katerem se ocenjujejo sestava, barva, tekstura in vsebina salame (največ 4 točke,) ter okus (največ 6 točk), skupno lahko torej posamezni vzorec prejme 15 točk.

Najboljšega letošnjega pomurskega salamarja bodo razglasili na sobotni zaključni prireditvi dogodka, ki bo potekala v restavraciji hotela Radin, pet najboljših izdelovalcev salam pa se bo tudi letos udeležilo slovenskega finala salamiad.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se