FOTO: Oženjena kaša in ajdov krapec za zlato kuhalnico




Na novomeški srednji šoli za gostinstvo in turizem je danes pod okriljem Turistične zveze Slovenije, Turistično gostinske zbornice ter Društva kuharjev in slaščičarjev potekalo eno od sedmih regijskih tekmovanj za zlato kuhalnico. Tekmovanje je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda, na državno tekmovanje, ki bo potekalo v sklopu Gostinsko-turističnega zbora Slovenije oktobra v Radencih, pa sta se uvrstili zlati ekipi osnovnih šol Louisa Adamiča Grosuplje in Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični.
Regijskega tekmovanja v Novem mestu se je sicer udeležilo sedem šol, poleg že omenjenih še osnovna šola ob Rinži Kočevje, Krmelj, Koprivnica, Blanca in Šmarjeta, vse so dobile srebrna priznanja. Tričlanske ekipe so se pomerile v pripravi štajerskih jedi oženjene kaše in ajdovega krapca, ki jo jih mladi kuharji pripravili na sodoben način, pod drobnogled pa je jedi vzela petčlanska ekipa, ki jo je vodil Srečko Koklič.
Letošnje tekmovanje za zlato kuhalnico je sedmo, v njem pa sodeluje 84 osnovnih šol iz vse Slovenije.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se