© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FOTO: Najbolje so skuhali Perkmandeljci


dolenjski-list
J. S.
19. 3. 2015, 07.15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

kuharji_001.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
kuharji 001, kuharji_001
kuharji_037.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Zmagovalna ekipa Perkmandeljci (Foto: J. S.)
kuharji_028.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
kuharji_029.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

V Gostilni Rakar na Gorenjih Ponikvah pri Trebnjem so včeraj gostili regijsko tekmovanje v kuharskih veščinah osnovnošolcev v okviru projekta Kuhna pa to. V sedmem tekmovanju v nizu enajstih so se tokrat pomerili mladi kuharji Zasavja in Kočevske. Zmago so odnesli člani ekipe Perkmandeljci iz osnovne šole Narodnega heroja Rajka iz Hrastnika.

Pomerilo se je sicer sedem ekip: dve iz osnovne šole Fara in dve iz osnovne šole Ivana Cankarja iz Trbovelj ter po ena ekipa iz osnovne šole Toneta Okrogarja iz Zagorja ob Savi, osnovne šole Ivana Skvarče Zagorje ob Savi in omenjena, zmagovalna ekipa iz Hrastnika.

V okviru projekta letos sicer mladi osnovnošolski kuharji pripravljajo jedi v treh kategorijah. »Prva je lokalna avtohtona jed po lastni izbiri. Druga je povezana z žiti ali kašami, tretja jed pa je mlečni izdelek ali da ima ta glavno vlogo, ki bi jo tudi želeli imeti za šolsko malico,« pravi vodja projekta Anka Peljhan.

Vse jedi morajo biti povezane z lokalnim okoljem in tradicijo, pomembno je tudi, da tekmovalci izberejo lokalne sestavine. Ocenjevalno žirijo so najbolj prepričali člani ekipe Perkmandeljci, ki so jo sestavljali Luka Kramžar, Urban Kreže, Aljoša Wolfand in Špela Plevnik. Kot še pravi Peljhanjeva, so izstopali z znanjem in lokalnimi sestavinami, upoštevali so tradicijo, ne nazadnje je bil pravi tudi okus.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.