© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Na žlico: fižol z mesom


Marjana Ogorevc Žgalin, Zarka
22. 2. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno jed po našem receptu?

k s fižolom in mletim mesom.jpg
Shutterstock
Mesna enolončnica

Fižol z mesom

Za 6 oseb

Priprava: 80 minut

Sestavine: 1 čebula, 2 stroka česna, 2 vejici origana, 1 rdeč feferon, 1 konzerva (425 g) rdečega fižola, 1 konzerva (425 g) koruze, 2 žlici olivnega olja, 1 kg mletega govejega mesa, 2 žlički kajenskega popra, 2 žlički mlete kumine, 3 žlice paradižnikove mezge, 800 g pelatov, 250 ml goveje juhe, sol, lonček kisle smetane.

Priprava: Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Origano osmukamo, feferonu odstranimo semena in sesekljamo. Fižol in koruzo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo vodo. V loncu segrejemo olje ter popražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso in med stalnim mešanjem pražimo. Dodamo še feferon, kajenski poper, kumino, origano in mezgo. Pelate pretlačimo z vilicami ali pa jih preprosto ukašimo. Dodamo mesu in zalijemo z juho. Kuhljamo eno uro na nizkem ognju in pogosto premešamo. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo fižol in koruzo. Solimo, popramo, izboljšamo s kislo smetano. 

Objavljeno v reviji Zarja št. 7, 12. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.