Eurobasket z Martinčičevim cvičkom in Istaničevo penino

Evropsko košarkarsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila od 4. do 22. septembra, je odlična priložnost tudi za predstavitev slovenske kulinarike in vin. Manj kot 50 dni pred začetkom prvenstva je zato lokalni organizacijski odbor predstavil 14 uradnih vin eurobasketa 2013, med katerimi sta tudi Martinčičev cviček iz Šmalčje vasi pri Šentjerneju in Isteničeva penina z Bizeljskega (Vila Istenič, Penine Istenič).

Teh štirinajst vin so proizvod trinajstih slovenskih vinarjev, ki so sodelovali v izboru Festivala vin, in so bili včeraj predstavljeni na dvoru Jezeršek. Poleg dolenjskega cvička in posavske penine so izbrali še naslednja vina: bela vina so: Rebula Quercus (Goriška Brda), Šipon Gomila (P&F), 3 Cuvee - trojka (Steyer), Zelen Lanthieri (Vipava), Chardonnay (Kristančič), Beli križ (Marof), Breg Chardonnay (Marof); rdeča so: Refošk Rex Fuscus (Vinakoper), Stara brajda (Ščurek), Teran (Vina štoka), rdečkasto poleg cvička še Damski roze (Erzetič), penina pa Zlata penina Brut natur (Radgonske gorice) in, kot omenjeno, Penine Istenič.
Gostinstvo Jezeršek, licenčni partner EuroBasketa 2013, bo na evropskem prvenstvu pripravilo približno 66.000 živil za VIP goste, medijske predstavnike in prostovoljce, za katere bo porabilo več kot 28 ton živil. Večina živil bo slovenskega izvora, saj je eden izmed ciljev dogodka tujim gostom predstaviti slovensko kulinariko ter podpreti domačo živilsko industrijo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
