© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Babičin recept za zelenjavno rižoto


M. S., Maja
19. 3. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Občutek, ko doma zadiši po dobri hrani, nam pa se v ustih začno nabirati sline, je še vedno neprecenljiv. Vredno si ga je pričarati čim večkrat! Kaj torej kuhate danes?

zelenjavna rižota.jpg
Revija Maja

Zelenjavna rižota

Sestavine za 2 osebi:
1 majhen korenček
1 kos stebelne zelene
1 koren peteršilja
1 por
1 gomolj janeža
1 strok česna
500 ml čiste juhe
1-2 žlici olivnega olja
120 g riža za rižoto
Peteršilj za okras

Priprava:

1. Najprej očistimo zelenjavo, jo umijemo in na drobno sesekljamo. Česen olupimo in sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo olje in popražimo česen in zelenjavo, dodamo riž in pražimo, da postekleni.

3. Počasi zalivamo z vročo juho in ves čas mešamo.

4. Ko je riž kuhan (po 18 minutah), rižoto razdelimo na krožnika in potresemo s peteršiljem.

Preberite tudi: Privoščimo si ribe: pečena orada z limono bučkami in fokačo. Kliknite TUKAJ! 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.