Dišalo je po slastnih poticah



Pridne članice Društva kmetic Šentjernej so si v preteklih dneh rade vzele čas in se v gostilni Luzar udeležile delavnice peke potic. Najrazličnejše potice - od drobnjakove, bizeljske in ajdove do sladkih, kot so rožičkova, orehova, rozinova, pehtranova, korenčkova in potica s figami - so na dveh delavnicah pekle pod vodstvom priznane dolenjske kuharice in pedagoginje Elizabete Vrščaj iz Družinske vasi. Ta jih je lani že podučila o peki pletenic, sodelovanje z njo pa bodo jeseni nadaljevale še z učenjem kuhanja jedi "na žlico".
Kot pravi Mihaela Blatnik, ki društvo vodi že tretje leto, je vesela dobrega odziva žensk na izobraževanja in delavnice, ki jih pripravijo - letos se jih je udeležilo že 60, med njimi pa je tudi vse več mladih. Članice društva, ki bo letos praznovalo 20-letnico delovanja in v okviru katerega deluje tudi pevska skupina, so z dobrotami nepogrešljive na mnogih prireditvah v občini in drugje, uspešno sodelujejo tudi na tekmovanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se