© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dišalo je po slastnih poticah


dolenjski-list
Besedilo in foto: L. Markelj
17. 3. 2011, 00.00
Posodobljeno
09:41
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_igp7308.jpg
O peki potic je razlagala Elizabeta Vrščaj. Gospodinje so ji rade prisluhnile.
_igp7197.jpg
Društvo kmetic Šentjernej vodi Mihaela Blatnik. Na sliki na nedavnem sejmu na Grabnu.
_igp7301.jpg
Zanimanje za kulinarične delavnice je veliko, tudi pri mladih.

Pridne članice Društva kmetic Šentjernej so si v preteklih dneh rade vzele čas in se v gostilni Luzar udeležile delavnice peke potic.  Najrazličnejše potice - od drobnjakove, bizeljske in ajdove do sladkih, kot so rožičkova, orehova, rozinova, pehtranova, korenčkova in potica s figami - so na dveh delavnicah pekle pod vodstvom priznane dolenjske kuharice in pedagoginje Elizabete Vrščaj iz Družinske vasi. Ta jih je lani že podučila o peki pletenic, sodelovanje z njo pa bodo jeseni nadaljevale še z učenjem kuhanja jedi "na žlico".

Kot pravi Mihaela Blatnik, ki društvo vodi že tretje leto, je vesela dobrega odziva žensk na izobraževanja in delavnice, ki jih pripravijo - letos se jih je udeležilo že 60, med njimi pa je tudi vse več mladih. Članice društva, ki bo letos praznovalo 20-letnico delovanja in v okviru katerega deluje tudi pevska skupina, so z dobrotami nepogrešljive na mnogih prireditvah v občini in drugje, uspešno sodelujejo tudi na tekmovanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.