Dejana Pavliča golfisti izbrali za prvega kuharja

Kot so včeraj sporočili iz Term Krka, je Dejan Pavlič, glavni kuhar restavracije Grad Otočec, konec prejšnjega tedna v Veroni na največjem italijanskem golfskem sejmu prejel nagrado za najboljšega kuharja turnirjev Golf&Gusto 2011. Kako so ga izbrali?
Turnirje v golfu, ki se prepletajo tudi z vrhunsko kulinariko, že 15 let pripravlja specializirana revija za golf in gastronomijo Golf&Gusto. Lani se je odvilo 18 turnirjev, na koncu pa so izbrali najboljšega igralca golfa v seriji turnirjev in tudi najboljšega kuharja.
Ker so enega od turnirjev avgusta organizirali tudi na otoškem igrišču, je tukaj ocenjevalce, to pa so bili aktivni igralci golfa, s posebnim menijem navdušil tukajšnji glavni kuhar Dejan Pavlič. Očitno je bilo navdušenje veliko, saj so ga ob koncu sezone izbrali za zmagovalca. Kot še sporočajo iz Term Krka, je Pavlič tudi dobitnik bronaste medalje na kuharski olimpijadi 2008.
Otoško golfsko igrišče bo tudi letos konec avgusta gostilo enega od turnirjev v seriji Golf&Gusto 2012.

In še nagrajeni meni Dejana Pavliča:
divjačinska pašteta v peni z bučnim oljem;
marinirani losos s koprom in kaviarjem v družbi akacijeve marmelade;
jurčki in kozji sir z olivami;
breskov sorbet z meliso;
file kočevske srne z žajbljem in omako iz brinovih jagod;
popečena prosena polenta s fižolom in slanino;
sladka solata z divjimi zelišči in jabolki
ter malinin duet.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se