Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dan odprtih vrat rejcev drobnice v Šokčevem dvoru


lokalno
Boris Grabrijan
6. 10. 2018, 09.20
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzodprta__1_.jpg
_zzzodprta__2_.jpg
_zzzodprta__3_.jpg
_zzzodprta__4_.jpg

Slovenija je s svojimi zelenimi površinami in hribovitim svetom pravi raj za rejo drobnice. Te skromne živali, ki so bile v nekem obdobju naše preteklosti odrinjene na rob, zadnja leta ponovno oživljajo nekdaj zapuščene pašnike. Proizvodi, ki jih dajejo pašne živali, so tudi v Sloveniji čedalje bolj cenjeni. Zato je pomembno, da vemo, kje in kako je prirejena in pridelana hrana, ki jo zauživamo.

Zveza društev rejcev drobnice Slovenije pripravlja dan odprtih vrat rejcev drobnice, ki bo potekal na posameznih kmetijah, kjer bodo obiskovalcem poleg svojega dela predstavili rejo drobnice, kmetovanje in pomen pridelave hrane ter ohranjanja obdelanega in poseljenega podeželja.

Obiskovalci bodo imeli priložnost za nakup domačih pridelkov in izdelkov iz mesa in mleka ter volne.

Prisrčno vabljeni!

JESENSKA ZGODBA v Šokčevem dvoru:

sobota, 6. oktober 2018, od 13. do 18. ure

Na vrtu muzeja na prostem se bodo predstavili

rokodelci, (ekološki) kmetje, čebelarji,…

Pod orehom, pri hiši, se bodo pasli avtohtoni krškopoljski prašiči ter mangulice,

na bližnjem travniku še ovce ter Istrski osli.

Vodena predstavitev zavarovanega območja Krajinski park Kolpa ter info centra in muzeja na prostem – Šokčev dvor Žuniči, bo ob 14.30 uri.

Peko kruha z drožmi bo predstavila Polona Klančnik, pokušina se obeta vsaj do 17. ure.

Možno bo preizkušanje električnih koles, nabavljenih v projektu LAS DBK, ESRR:

»Alternativna mobilnost ob reki Kolpi – KOLPA E-BIKE«.

Iskali bomo sveže ideje za uporabo volne, lanu in konoplje v našem vsakdanjiku in pripravili na ogled že domišljene in uporabne tovrstne izdelke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.