© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Vroči sufle, ki se mu ne boste mogli upreti


Revija Maja
20. 2. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste za čokoladni sufle z bogato omako? Recept, ki smo ga pripravili danes, bo zagotovo navdušil sladkosnede.

27820979641_37fbec37c6_h.jpg
Revija Maja

Čokoladni sufle z bogato omako (45 min)

Sestavine za 4 osebe:

Za sufle:
4 žlice masla
2 žlici kakava v prahu
170 g temne čokolade (70 %)
1 žlička vaniljinega ekstrakta
4 jajca
4 žlice sladkorja
ščepec soli
ščepec vinskega kamna

Za omako:
140 ml sladke smetane
2 žlici sladkorja
100 g čokolade (70 %)
2 žlici masla
1 žlička instant kave v prahu

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Z dvema žlicama masla dobro premažemo notranjost modelov za sufle. Potresemo s kakavom v prahu.

2. Nad parno kopeljo stopimo čokolado, ki smo jo nalomili na koščke in ji dodali dve žlici masla. Odstavimo z ognja in vmešamo vaniljo in rumenjake, a pazimo, da se ne skuhajo.

3. Beljake stepemo v čvrst sneg s soljo, vinskim kamnom in sladkorjem. V skledo s čokolado previdno vmešamo sneg. Z maso napolnimo modelčke.

4. Modelčke postavimo na pekač in v pečici pečemo 20 minut.

5. V manjšem lončku zmešamo sladkor in smetano, zavremo. Takoj potem odstavimo in vmešamo koščke čokolade, maslo in kavo. Zmešamo, da dobimo povsem gladko omako.

6. Pečene sufleje potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo z bogato čokoladno omako.

Preberite tudi: Skutna torta za zaljubljene. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.