Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

To je vrhunski recept za sočno sadno sladico!


M. S., Maja
24. 8. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Marelice se v sladicah izvrstno ujemajo s skuto, kislo in sladko smetano, lahko jim dodamo kakšno drugo sadje, kakor so češnje, maline in borovnice, posušene brusnice, ali pa mandlje. Danes pripravljamo marelični kolač.

tortice.jpg
Revija Maja
Pečen kolač potresemo s sladkorjem v prahu in še toplega postrežemo.

Marelični kolač

40 minut

Sestavine za 4 osebe:
6-8 zrelih marelic
2 vejici rožmarina
100 g temne čokolade (70 % kakava)
50 g mletih mandljev
3 jajca
50 g moke
2-3 žlice mandljevega likerja
1 bio limona
50 g masla
50 g sladkorja
4 žlice mandljev, narezanih na lističe
sladkor v prahu
maščoba in moka za pekač

Preberite tudi: Osvežite se s kokosovo vodo z ananasom. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. En velik okrogel pekač ali štiri manjše namažemo z maščobo in potresemo z moko. Marelice razpolovimo, odstranimo koščice, narežemo na koščke. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Čokolado naribamo. Mandlje popražimo v ponvi brez maščobe.

2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake zmešamo z moko, likerjem, rožmarinom in limonino lupino. Dodamo zmehčano maslo in dobro premešamo. Beljake stepemo v sneg, med mešanjem dodajamo sladkor. Sneg, nastrgano čokolado in mandlje vmešamo v testo.

3. Testo odmerimo v pekač ali pekače in vanje stresemo koščke marelic. Potresemo z lističi mandljev in pečemo 15 minut.

4. Pečen kolač potresemo s sladkorjem v prahu in še toplega postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.