
(VIDEO) Mlada slovenska kuharica ustvarjala recepte v soboškem lokalu
Nekatere jedi, ki jih je pripravljala, bodo ostale na meniju.

V znanem soboškem lokalu Bunker postapocalyptic steampunk bar je nedavno gostovala mlada slovenka chefinja Brina Robinik Kobal, ki se je nekateri spomnite iz kuharskega šova Masterchef. Za obiskovalce je pripravila azijske jedi, v katerih je združila moderne tehnike in lokalni pridih. "Jedi, ki jih boste imeli možnost poizkusiti, so zasnovane z mislijo na kreativnost, avtentičnost in nepozabno izkušnjo za vse ljubitelje kulinarike," so takrat napovedali organizatorji.
V sklopu veganskega menija je za predjed pripravila marinirano rdečo peso z avokadovo peno in sezamovim prahom, za glavno jed veganski tajski curry z lečo, kokosovo peno in čilijevim oljem, za sladico pa mango sticky rice z limetino peno in kokosovim prahom. Tudi tisti, ki imajo raje meso, so prišli na svoj račun. Za predjed so dobili tatarski tune z avokado peno in sezamovim crumblom ter riževimi krekerji, glavna jed bil goveji steak s pirejem, zelišči in karamelno azijsko omako, za sladico pa matcha tiramisu z belo čokoladno kremo.
Kako je priprava jedi potekala, kako so na koncu izgledala in kako se je Brina imela v Murski Soboti je zajela v videu, ki ga je v teh dneh objavila na svojem profilu Brina v kuhni. Poglejte ga. V njem je razkrito tudi, da bodo nekateri jedi, ki jih je pripravljala za obiskovalce, ostale na meniju Bunker bara.
Sicer pa se je mlada slovenska kuharica izobraževala pri izkušenih chefih, med drugim pri Ani Roš.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
9 °C
Oblačno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
7-dnevni obeti