Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučkina pita z zelišči za slastno kosilo!


M. S., Maja
11. 8. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bučke so tista nežna poletna zelenjava, ki se je nikoli ne naveličamo. Tokrat smo zato za vas pripravili recept za slastno bučkino pito.

pita
Arhiv
Bučkina pita

Bučkina pita z zelišči

Sestavine za okrogel pekač (premera 24 cm):
2 bučki
1 šopek peteršilja
½ šopka drobnjaka
250 g kisle smetane
3 jajca
1 ščepec soli
1 ščepec popra
½ bio limone
50 g parmezana
1 zavoj listnatega testa
100 g sira feta

Priprava:

1. Bučki umijemo, osušimo in z rezalnikom za zelenjavo narežemo na dolge trakove. Ostanek na drobno sesekljamo.

Preberite tudi: Tri pekoče omake za vroče meso z žara. Kliknite TUKAJ!

2. Peteršilj osmukamo in sesekljamo, drobnjak sesekljamo. Kislo smetano zmešamo z drobnjakom in peteršiljem, jajci, soljo, poprom in nastrgano limonino lupino ter naribanim parmezanom.

3. Testo položimo v pekač, da sega tudi do roba pekača. Na testo zvrnemo nadev. Trakove bučk zvijemo v rolice in jih pokonci razporedimo v nadev. Na sredino stresemo sesekljane bučke.

4. Feto nadrobimo in potresemo po piti. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 40 minut.

5. Preden pečeno pito postrežemo, počakamo 10 minut, potem jo narežemo na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.