Bronasta posavska slanikova pojedina


Poročali smo, da sta se 84. tekmovanja v vrhunski kulinariki na tradicionalni Slanikovi pojedini v ljubljanskem Grand hotelu Union iz posavsko-dolenjskega območja udeležila 21-letni kuhar Aljaž Novšak in kuharski mojster Dejan Mastnak iz Gostišča Dolinšek z Vrha nad Boštanjem. Dvojec Mastnak-Novšak je lani za Dolinškovo gostišče osvojil srebrno medaljo, tokrat pa s tekmovanja prihaja z osvojenim tretjim mestom.
Njuno letošnjo slanikovo pojedino so v sklopu glavne jedi sestavljali smučeva zloženka z gomoljasto zelenjavo, lososova terina, nadeta sipa, rakova pralina in tris polente s paradižnikom ter zelenjavo. V hladni predjedi so bili tuna na želeju iz agrumov, muslinska omaka, hobotnični karpaccio v spremstvu parmezanovega korneta z mangovo kremo ter mariniran postrvni zvitek na stročnicah. Tople predjedi so sipini rezanci z jakobinko, šparglji in paradižnikovo omako, jastog na pireju, odišavljenem z zvezdastim janežem ter brokoli omako in ribja tortica na treviškem radiču.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se