Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poletna rižota brez mesa


M. S., Maja
15. 9. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poskrbite za zdravo prehrano in si občasno privoščite brezmesni obrok. Danes kuhamo poletno rižoto.

riž.jpg
Revija Maja
Poletna rižota

Poletna rižota

Sestavine za 3 osebe:
150 g dolgozrnatega riža
1 rumena paprika
1 bučka
250 g šampinjonov
3 mlade čebule
5 vejic timijana
½ šopka peteršilja
2 žlici olja
2 žlici olja
250 ml smetane za kuhanje
sol, poper

Preberite tudi: Prekmurci s skupnimi močmi do presežkov. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži, kuhanega precedimo in odstavimo.

2. Papriko in bučke očistimo. Papriki odstranimo semena in skupaj z bučkami sesekljamo. Šampinjone narežemo na četrtine, mlado čebulo na manjše koščke. Timijan in peteršilj osmukamo in sesekljamo.

3. V ponvi segrejemo žlico olja in tri minute pražimo gobe. Pražene stresemo na krožnik, v ponev odmerimo še žlico olja in popražimo vso drugo zelenjavo.

4. Zalijemo s smetano, zavremo in potem dodamo kuhan riž, gobe in zelišča. Dobro pregrejemo, solimo in popramo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.