© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brez mesa: cvetačni kari s krompirjem


M. S., Maja
13. 4. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Cvetača sodi med najlažje prebavljive vrste zelenjave. Je ena najbolj priljubljenih in vsestransko uporabnih živil, zato je razumljivo, da pogosto kraljuje na naših krožnikih. Danes kuhamo cvetačni kari s krompirjem.

blumenkohl-kartoffel-curry.jpg
Revija Maja

Cvetačni kari s krompirjem

Sestavine za 3 osebe:
600 g krompirja
400 g cvetače
2 mladi čebuli
200 g češnjevih paradižnikov
2 žlički olja
250 ml smetane za kuhanje
250 ml kokosovega napitka
2 žlički karija v prahu
sol, poper
1 žlička limoninega soka

Priprava:

1. Krompir olupimo in narežemo na 2 do 3 cm velike koščke. Cvetačo razdelimo na cvetke. Mladi čebuli narežemo beli del na obročke. Paradižnik umijemo in razpolovimo.

2. V ponvi segrejemo olje, popražimo čebulo in krompir.

3. Dodamo cvetačo, zalijemo s smetano in kokosovim napitkom. Dodamo kari in sol ter kuhljamo 20 minut. Večkrat premešamo. Proti koncu kuhanja dodamo še paradižnik in limonin sok.

4. Solimo, popramo in potresemo z narezanim zelenim delom mlade čebule.

Preberite tudi: Presenetimo z burgerji. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.