Breskova marmelada
Zvonka Labernik, Ženska
16. 8. 2017, 15.00
Posodobljeno
Sočne, zrele breskve so kot nalašč za pripravo marmelade.

Če breskvam dodamo še nekaj dišav in zelišč, bo marmelada zelo aromatična. Breskve vsebujejo zelo malo pektina, zato se marmelada nerada zgosti. To zagato bomo rešili z dodanim jabolkom, ki pektina vsebuje veliko.
Sestavine (za približno 6 250-ml kozarčkov):
- 2 kg zrelih breskev,
- 800 g sladkorja,
- sveže iztisnjen sok 2 limon,
- 1 razkoščičeno in naribano jabolko,
- 1 vejica mete,
- 1 vaniljev strok,
- 1 košček cimeta,
- 1 zvezdasti janež.
Priprava:
- Breskve križno zarežemo in za 2 minuti potopimo v krop. Nato jih potopimo v ledeno mrzlo vodo, da lupina odstopi. Olupimo jih, odstranimo koščico in narežemo na koščke. Stresemo jih v veliko stekleno skledo, posujemo s sladkorjem, prilijemo limonin sok in premešamo. Skledo pokrijemo in vse skupaj damo za 4 ure na hladno.
- Macerirane breskve preložimo v veliko kozico, dodamo jabolko, meto, vaniljev strok, cimet in zvezdasti janež ter na šibkem ognju kuhamo 1 uro.
- Ko se marmelada dovolj zgosti, odstranimo cimet, vaniljo in zvezdasti janež ter jo nalijemo v sterilizirane kozarčke. Tesno jih zapremo, ohladimo, nato pa shranimo v hladen in temen prostor.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se