© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Božansko kosilo: pečen losos s krompirjem in fožolom


M. S., Maja
19. 9. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite kosilo po našem receptu?

losos s prilogo_.jpg
Revija Maja
Losos s krompirjem

Pečen losos s krompirjem in fižolom

Sestavine za 4 osebe:
4 fileji lososa
670 g krompirja
220 g stročjega fižola
4 stroki česna
2 vejici češnjevega paradižnika
2 šopka peteršilja
2 žlički masla
6 žlic olivnega olja

Preberite tudi: To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V velikem loncu zavremo vodo, solimo in za minuto ali dve vanjo stresemo fižol. Fižol poberemo iz vode in v isti vodi kuhamo od 15 do 20 minut še krompir. Kuhanega odcedimo in narežemo na tanke rezine.

2. Vsak file lososa namažemo z žličko olja, solimo, popramo. Kose ribe položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, s kožo navzdol. Pečemo od 8 do 10 minut.

3. V ponvi, na žlici masla, popečemo paradižnike, ki smo jih prej razpolovili. Solimo, popramo. Dodamo stročji fižol, olupljen in sesekljan česen in polovico sesekljanega peteršilja.

4. V isti ponvi, ki jo prej izpraznimo, segrejemo malce olja, dodamo rezine krompirja in jih tri minute pečemo. Solimo, popramo, potresemo s peteršiljem.

5. Pečenega lososa postrežemo s stročjim fižolom, paradižniki in krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.