Vez med realnim in duhovnim

Mogočni portal levjih vrat 88 in njegov pomen

Aleksandra Winkler Drole, www.omgarden.si
7. 8. 2024, 16.13
Deli članek:

Ob vrhuncu poravnave zvezde Sirius s Soncem, Zemljo in Orionovim pasom, ki se zgodi jutri, 8. 8., so v starem Egiptu proslavljali vrhunec obilja, saj je poplavljen Nil namakal zemljo, kar jo je naredilo plodno.

AdobeStock
Lev je simbol spoštovanja, veličine, srčne dobrote, velikodušnosti.

V tem poravnavanju pride do odpiranja geometrijske konfiguracije, v kateri se ustvarjajo energijski pretoki, ki vplivajo na življenje na Zemlji z veliko večjo energijo višjih frekvenc – višje zavesti, ki je obenem Kristusova zavest, ki je v osnovi kreativna sila.

V tem obdobju pasja zvezda Sirius oddaja tudi visoke vibracijske energije vnebovzetja proti našemu planetu z dodatnim dotokom kozmičnih energij 8.

ZGODOVINSKI POGLED

V starem Egiptu sta dva leva, obrnjena v nasprotni smeri, simbolizirala slovo od ene faze življenja in dobrodošlico v naslednji. Arheologi trdijo, da je imela velika sfinga prvotno drugačno glavo – s svojimi mačjimi tacami in elegantno držo; ali ne bi bilo logično, da je bila prvotno zgrajena z glavo leva? Poleg tega nekateri ugibajo tudi, da je obstajala druga sfinga, obrnjena v nasprotno smer. Te razprave temeljijo na starodavnih stenskih besedilih, kjer sta v mnogih primerih prisotni dve sfingi. Sonce v astrološkem levu in ozvezdje mogočnega leva nam pošiljata energijo, ki nas krepi s pogumom, velikodušnostjo in močjo, da stopamo po svoji poti samozavestno, s prepričanjem o dobrobiti našega namena in resnici. Lev ščiti najdragocenejša vrata od vseh – vrata srca.

888 PORTAL TROJNE OSMICE 8. AVGUST 2024

Osem je število neskončnosti, večne božanske ljubezni in obilja.

Ali imate pripravljen teren za obilje?

Preverite vaše polaritete, katera stran prevladuje – prva je funkcionalna, druga pa nefunkcionalna.

Zdaj občutimo svoje prave lastnosti, ki se izražajo v polarnih parih:

• moč – nemoč,
• pogum – prestrašenost,
• kreativnost – nesposobnost kreiranja,
• produktivnost – nekreativnost ali neplodnost,
• avtentičnost – neavtentičnost (kopiranje in sledenje idejam drugih o tem, kaj bi morali in kakšni bi morali biti),
• velikodušna dobrota – škrtost in hudobija,
• samozavest (zavedanje svojih resničnih potreb in zmožnosti) – brez samozavesti (kot lutka v rokah drugih),
• sposobnost konstruktivnega združevanja dveh polov, ki ju predstavljata ogenj in voda – nesposobnost združevanja dveh različnih polov (razum in intuicija), ženska in moška energija, leva in desna možganska polovica, od ideje do realizacije.
Pomnite: levja srčna vrata, ki predstavljajo duhovno srce, se odprejo samo pogumnim, močnim in duhovno pravilno usmerjenim posameznikom.

FIZIČNO IN DUHOVNO

Portal 8. 8. nas opominja na povezavo med Zemljo in nebom (med našim realnim življenjem in našim duhovnim smislom), na večnost sodelovanja fizičnega in duhovnega življenja, na enakomerno porazdelitev zgoraj in spodaj. Z drugimi besedami povedano: portal nas opominja – ozavešča, če smo res, kot bi morali biti, za manifestacijo naših ciljev »z glavo v oblakih in z nogami trdno na tleh«.

K meni prihajajo stranke, ki kritizirajo prejšnje duhovne mojstre in opisujejo, da so jim škodili … Poznam veliko ljudi, ki se jim je ob nekaterih duhovnih praksah zmešalo. Postali so čudno zmedeni, utrgani, neprepoznavni svojim najbližjim. Razlog: preveč močne energije prešibkemu človeku škodi enako, kot nam škodi prevelika količina vode, hrane …

Pomembno je, da začnemo z majhnimi koraki, tudi plavanja se učimo v plitki vodi, ko lahko kadarkoli stopimo na tla. Pomembna sta občutek varnosti in izjemno dober duhovni mojster, ki ne obljublja čudežev, ki je kot dober trener.

Torej pomembno je, da začnemo z majhnimi koraki, vztrajno in sebi primerno, prizemljeno – z realno dosegljivimi cilji.

ČE STE V ŽIVLJENJU OBTIČALI

– Odločite se, da boste področje, ki vam ne gre, podrobneje raziskovali.

– Zberite ves pogum, da naredite akcije, ki so razumske in dušne obenem.

– Čas je za celjenje čustvenih ran, predvsem tistih iz otroštva. Ste prezgodaj odrasli? Vam je bila odvzeta igra, smeh, zabava ... Ste se preveč žrtvovali, odpovedovali? Zdaj je čas, da ozdravite rane in stopite iz omejujoče preteklosti, da stopite na oder svojega življenja in zasijete kot lev, postanite »kralj svojega življenja«. Lev je simbol spoštovanja, veličine, srčne dobrote, velikodušnosti. Dajmo vse te kvalitete najprej sebi, ne iščimo jih od drugih. Ne potrebujemo priznanja in odobravanja drugih.

– Portal 888 predstavlja pozitivno stimulacijo za napredek, ki sledi razjasnitvi globljega vzroka za nastali zastoj.

– Kaj je stimulacija?

Če smo lačni, je to stimulacija, da si poiščemo in pripravimo hrano. Če smo bolni, je to stimulacija, da nekaj prenehamo, ker nas je porinilo v bolezen. Če smo brez prijateljev, ljubezni, je to stimulacija, da …

– Misija letošnjega leta je trislojna osmica, ki nam prinaša priložnost, da osvetlimo vse naše življenjske lekcije, ki jih duša hrani kot nezavedni spomin, da jih ozavestimo in uporabimo, zato da postanemo najboljša verzija sebe.

Sašo Švigelj
Aleksandra Winkler Drole

Zanimivosti

ales avsenik 1
Gostinstvo

Aleš Avsenik nadaljuje tradicijo starih staršev

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?