Ali je ajdov kolač priložnost za Bizeljsko?


Tako bi se lahko vprašale številne bizeljske gospodinje in kuharice. Ali pa vsaj tistih 18, ki so letos ponovno sodelovale pri pripravi in kasnejšem ocenjevanju ajdovih kolačev v kmečkem turizmu Balon na Bizeljskem. Četrtič so se že zbrale ne le številne članice aktiva kmečkih žena, ampak tudi številni drugi, ki jih vsako leto privabi vonj domačnosti, vonj ajdovega kolača na Bizeljskem. Vseskozi si žele, da bi njihov ajdov kolač dobil ustrezno licenco, da bi postal zaščiten kot kulinarična posebnost Bizeljskega. S tem bi tudi na kmetijah dobili novo možnost dopolnilne dejavnosti.
Sicer pa je tudi letos, že četrtič zapored, v izjemno ostri konkurenci ajdovih kolačev zmagala Milka Kovačič. Strokovna komisija, ki je ocenila 18 različnih vzorcev, je po besedah predsednika Damjana Goloba imela izjemno težko nalogo, saj so izbirali najboljše med najboljšimi. Bronastih priznanj letos sploh niso podelili. Vsi vzorci so prejeli bodisi srebrno ali zlato priznanje. Zanima prireditev, ki iz leta v leto dobiva nove in širše razsežnosti, je iz leta v leto tudi na višji kakovostni ravni predvsem z izbranimi vzorci ajdovih kolačev.
Davor A. Lipej
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se