© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ajdova povitica - posejale smo jo, na roke požele ... in spekle


dolenjski-list
Mojca
27. 4. 2015, 16.30
Posodobljeno
28. 04. 2015 · 11:05
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

01.jpg
Arhiv Lokalno.si
01
09.jpg
Arhiv Lokalno.si
15.jpg
Arhiv Lokalno.si

Bela krajina je bila že v preteklosti zelo rodovitna z ajdo. Članice DKŽ Dragatuš smo lani posejale ajdo in jo tudi na roke požele. Ker je ajda zdrava in zelo priljubljena, smo se letos odločile, da jo uporabimo tudi za peko. Članice društva smo izrazile željo po kuharski delavnici peke ajdove potice, ker si v društvu prizadevamo ohranjati stare običaje in kako se je peklo nekoč.

Tako se nas je v soboto nekaj zbralo pri Meteževih v Velikem Narajcu na interni kuharski delavnici. Tinka Metež nam je nazorno prikazala postopke peke ajdove potice. Poskrbela je, da smo se počutile kot doma, na mizi pa tudi ni manjkalo domačih dobrot. Pečena ajdova povitica, kot ji pravimo v Dragatušu, je dišala po celi hiši. Po dve in pol urnem druženju ni na krožniku ostalo niti drobtinice.

Članice si prizadevamo čim več takšnih dogodkov, kjer združimo izobraževanje s prijetnim druženjem.

Preberite še

Vaš DKŽ Dragatuš

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.