Ajdova povitica - posejale smo jo, na roke požele ... in spekle



Bela krajina je bila že v preteklosti zelo rodovitna z ajdo. Članice DKŽ Dragatuš smo lani posejale ajdo in jo tudi na roke požele. Ker je ajda zdrava in zelo priljubljena, smo se letos odločile, da jo uporabimo tudi za peko. Članice društva smo izrazile željo po kuharski delavnici peke ajdove potice, ker si v društvu prizadevamo ohranjati stare običaje in kako se je peklo nekoč.
Tako se nas je v soboto nekaj zbralo pri Meteževih v Velikem Narajcu na interni kuharski delavnici. Tinka Metež nam je nazorno prikazala postopke peke ajdove potice. Poskrbela je, da smo se počutile kot doma, na mizi pa tudi ni manjkalo domačih dobrot. Pečena ajdova povitica, kot ji pravimo v Dragatušu, je dišala po celi hiši. Po dve in pol urnem druženju ni na krožniku ostalo niti drobtinice.
Članice si prizadevamo čim več takšnih dogodkov, kjer združimo izobraževanje s prijetnim druženjem.
Vaš DKŽ Dragatuš
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se