Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zajtrk na Srednji šoli za gost. in turizem pripravili dijaki-kuharji


Anita Beguš, šolska svetovalna delavka
24. 11. 2015, 12.30
Posodobljeno
25. 11. 2015 · 10:05
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

zajtrk___01.jpg
Arhiv Lokalno.si
Zajtrk - 01
zajtrk___08.jpg
Arhiv Lokalno.si

V petek smo praznovali dan slovenske hrane. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Novem mestu smo z veseljem sprejeli predlog Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da ga tudi na srednjih šolah obeležimo.

20. novembra 2015 smo tako tudi mi obeležili dan slovenske hrane. Dijaki 1. B oddelka so s pomočjo učiteljev praktičnega pouka kuharstva pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavljal ga je slovenski kruh, mleko, maslo, med in jabolka. S tem smo opozorili dijake o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Dijaki in zaposleni smo se zajtrka z veseljem udeležili.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.