Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

50 let gostilne Majda: Pravi recept je poln krožnik prijaznosti in dobre hrane


Majda Goznik
9. 2. 2025, 05.20
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Gostiln, ki bi se ponašale s petdesetletno tradicijo in več, je v Sloveniji vse manj. Med tistimi, ki še vztrajajo in se lahko pohvalijo, da dejavnost ohranjajo in jo uspešno prenašajo na mlajši rod, je Gostilna Majda iz Spuhlje. Jubilejnih 50 let je praznovala v letu 2024. Na dnevih slovenskega turizma v Laškem lani novembra je bila med prejemniki priznanj za jubilej, za dolgoletno delo v gostinstvu. Prvega februarja letos pa je prejela plaketo za zlati jubilej Območne obrtno-podjetniške zbornice Ptuj.

Arhiv Štajerskega Tednika

„Tovrstni dosežki so rezultat predanega dela, spoštovanja tradicije in pristnega odnosa do gostov. Gostilna Majda je dokaz, da z ljubeznijo do obrti in ljudi lahko ustvarimo nekaj izjemnega,“ izhaja iz obrazložitve ob prejemu plakete. Prevzel jo je Igor Vidovič, ki nadaljuje družinsko gostinsko tradicijo mame Majde. Ob tem pa se je pošalil, da še niti ni star 50 let, pa ima že priznanje za 50 let. Tako kot večina Spuhljanov pa je Igor močno predan tudi pustni tradiciji, KDFD Korant Spuhlja je še vedno tisto društvo, ki ohranja pustno tradicijo vasi.

Gostilna Majda je družinsko podjetje s tradicijo, kamor se gostje radi vračajo zaradi domače kuhinje, prijaznega odnosa in avtentičnega okolja, ki še ohranja ruralno tradicijo in spoštovanje do etnografske in druge dediščine kraja. Majda Vidovič je z gostinsko dejavnostjo začela 20. septembra 1974. Desetletja se je skupaj s kolektivom trudila za goste in njihovo dobro počutje in zadovoljstvo, tako s kakovostno hrano kot kakovostno postrežbo, prijaznostjo in vljudnostjo, ker je gost vedno kralj. Gostilna je v tem času postala in ostala tudi nepogrešljiv družabni prostor, kjer se odvijajo takšne in drugačne življenjske zgodbe, za nekatere informacijska točka (vaški tic), kjer se vse zve, četudi so se navade ljudi v petih desetletjih močno spremenile.

Nekoč je bilo drugače, ljudje so si vzeli čas

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.