Saša Lendero ga doda tudi v čaj
V zimskem času nas prijetni vonji spremljajo na vsakem koraku, med njimi pa ima posebno mesto cimet, ki v trenutku pričara toplino in občutek prazničnega pričakovanja.
Poleg njega nas na praznike spomnijo še vonji klinčkov, pomarančne lupinice, vanilje in sveže pečenih piškotov, ki ustvarijo pravo zimsko razpoloženje. Te dišave v nas prebudijo nostalgijo, povežejo družino in v našem domu ustvarijo čarobno praznično vzdušje.
Jan Kovačič
»Zelo imam rad vonj cimeta, in sicer zato, ker sem še kot otrok z babico pogosto pripravljal štruklje. Moja babica namreč naredi najboljše kobariške štruklje, prihajam namreč iz Tolmina. Vsako leto smo jih pripravljali decembra in cimet, ki se ga posuje po vrhu, mi pričara ta vonj po otroštvu, praznikih in rojstnem dnevu, saj je decembra tudi moj rojstni dan. Rad imam tudi jabolčni zavitek, kjer je notri cimet, posujem si ga tudi po kosmičih, sladicah in desertih.«
Domen Kumer
»Cimet v tem prazničnem času imam rad povsod. Celo v kavi ga imam rad. Seveda pa še vedno najrajši v jabolčnem zavitku. Imel sem celo vonjavo za dom, tisto, ki jo vključiš v elektriko, ki je dišala po cimetu.«
Alfi Nipič
»Če sem iskren in tudi malo v šali povem, mi je bil decembra vedno najbolj všeč vonj po snegu. Tega zadnja leta sicer ni tako pogosto. Tudi cimet ima vonj, ki me spominja na zimski čas. Zelo rad pa imam tudi naravno zelenje in vonj po svežem zelenju, ki ga decembra prinesemo v naš dom. Rad imam, da diši po naravi, ne maram plastike.«
Saša Lendero
»Cimet obožujem in ga uporabljam, kjer koli se le da. Vedno si ga dodam v čaj, včasih tudi v kavo, drugače pa v sladice. Za zdaj ga še ne dodajam v slane jedi, čeprav vem, da je tudi tam okusen. Od zimskih vonjev imam strašno rada tudi klinčke. Nobenega čaja ne pijem brez klinčkov. Obožujem tudi vonj vanilje, muškatnega oreščka, prav tako v čaj rada dodam kardamom.«
Saša Lešnjek
»Zelo rada imam cimet. Tako ga imam rada, da vse leto pijem kavo s cimetom, ne le pozimi. Prav tako imam rada tudi sladice, ki dišijo po cimetu, na primer bananin kruh. Obožujem tudi vonj po smreki in zato imam rada adventne venčke, ki so narejeni iz smrekovih vejic, saj potem diši ves prostor.«
E-novice · Estrada
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se