Nasveti

Na pomoč, ličila se mi topijo!

Lara Jelen
16. 8. 2024, 06.00
Deli članek:

Tudi če obvladamo amatersko ličenje, nam poletje nagaja s številnimi izzivi: morda vaša koža preprosto noče sodelovati, bodisi je postala bolj suha, bodisi se vam ličila zaradi vročine prehitro razmažejo. Vizažistka Barbara Husu nam je priskočila na pomoč s številnimi koristnimi nasveti za poletno ličenje. In tudi z namigom, kako ustvarimo videz temnejše polti, ne da bi se nastavljali nevarnim sončnim žarkom.

revija Jana
Poletno ličenje

Poleti lahko naša koža občuti dve skrajnosti. Lahko postane izsušena ali se lušči, kar je slaba podlaga za ličenje. Čeprav zunanji dejavniki k temu res ne pripomorejo, pa je za suho kožo vseeno najprej kriva nepravilna čistilna rutina, pravi Barbara Husu, lastnica lepotnega studia Lepa.si. »Pravilno očiščena in dobro navlažena koža je temelj za dolgo obstojna ličila. Seveda pa obstaja nekaj zvijač, s katerimi bodo ličila videti bolje celo na suhi koži. Pred njihovim nanašanjem uporabite vlažilno kremo in dober hranilni serum. Ta kombinacija bo nahranila kožo in ji povrnila vlago. Nato lahko uporabite tekočo podlago, ki je namenjena suhi koži, saj bo bolj vlažilna in bo preprečila luščenje. Izogibajte se klasičnim pudrom v prahu, saj lahko še bolj izsušijo kožo. Za poudarjanje oči uporabite kremna senčila, ki so bolj vlažilna in bodo dala sijaj vašim očem. Na ustnice nanesite vlažilni balzam ali izdelek za ustnice s hranilnimi sestavinami. Na koncu lahko uporabite tudi osvetljevalec, ki bo dodal sijaj vašemu obrazu in ga osvežil. Suho kožo pa boste konec dneva omilili edinole z redno nego z vlažilnimi in hranilnimi izdelki. Izogibajte se agresivnim čistilom in izpostavljanju soncu. Pijte dovolj tekočine.« Brezalkoholne, se ve. Alkohol namreč le še bolj izsuši kožo.

Šimen Zupančič
Barbara Husu

SOS za mastno kožo

Nega mastne kože zahteva svoj red in disciplino, namigne sogovornica. Za ustvarjanje obstojnega ličenja priporoča uporabo matirane podlage, ki pomaga vsrkati odvečno maščobo na koži in prepreči, da bi se ličila razmazala. Odsvetuje uporabo mastnih ličil ali korektorjev. »Tudi korektor naj bo v mat različici. Končajte s tankim slojem nevtralnega pudra v prahu, da utrdite ličila in tako še bolj preprečite, da bi se razmazala. Uporabite vodoodporne izdelke – maskaro, črtala in barvice za oči ali senčila, ki bodo bolje kljubovali vročini. Tudi matirni papirčki niso slaba izbira. Tako boste odstranili odvečno maščobo z obraza in osvežili svoje ličenje. Preizkusite pa lahko tudi fiksirno pršilo ali puder v prahu. Ta bo še dodatno utrdil vaša ličila in jih dlje ohranil na obrazu.«

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 33, 13. avgust 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Estrada

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste