Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj se je dogajalo na Poletju na Kogu


Monika Levanič
27. 8. 2017, 12.20
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Minuli konec tedna so na Kogu posvetili čaščenju domače žlahtne vinske kapljice. Potekal je namreč deseti vinski festival, ki velja za vrhunec tradicionalne prireditve Turističnega in kulturnega društva Kog; ta po novem nosi naziv Poletje na Kogu.

1503836516_ml-vinski_festival.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Dneve turizma je zamenjalo Poletje na Kogu. V Turističnem in kulturnem društvu Kog so se namreč odločili za posodobitev imena, je dejal predsednik društva Drago Lukman. Drugo ime, a nič manj pestra vsebina, o tem smo se lahko prepričali tudi sami. V sklopu že tradicionalne avgustovske prireditve, ki se je začela drugi konec tedna v avgustu, vrhunec pa dosegla minuli vikend, so namreč tudi letos pripravili pester program prireditev. Med temi še posebej velja omeniti odprtje razstave in Hrama Šipona, ki je v obnovljeni Košarkini hiši. »Letošnja rdeča nit prireditev je vsekakor šipon, ki je speča kraljica. Želimo, da šipon kot naša žlahtna posebnost pride na plano, se pokaže v vse svoji luč in v svojem žaru, ki si ga tudi zasluži. Zato smo pretekli teden odprli šiponovo klet oz. hram, kjer je ob predhodni najavi mogoče vse te vzorce tudi poizkusiti,« pravi predsednik društva Lukman.

Kogovčani pridelajo vse boljša vina

Vrhunec je Poletje na Kogu doseglo minulo soboto z vinskim festivalom, ki je s svojo pestro ponudbo vin med kogovske griče tudi letos privabil veliko število vinogradnikov in vinarjev, sommelierjev, enologov, vitezov vina, vinskih kraljic ter ljubiteljev vina. V njihovi prisotnosti so tudi letos podelili priznanja »To vino je bilo pridelano na Kogu« in tako ocenili najboljša vina, pridelana na vinorodnih kogovskih gričih. Ocenjevalna komisija na čelu z enologinjo Lidija Ruška je vina ocenila kot odlična. Vinarji v teh krajih so vsako leto bolje pripravljeni, pridelajo vse bolj konkurenčna vina. Temu potrjujejo tudi lepo število podeljenih odličij. Izmed vseh 55 vzorcev so podelili kar pet najvišjih priznanj (velikih zlatih priznanj)

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.