To je odličen recept za slastno praznično pecivo!
Z medom si lajšamo prehlad in krepimo imunski sistem, svoje mesto pa najde tudi v kuhinji, posebno pri peki prazničnega peciva.
                    Medena očesca
Sestavine za 30 piškotov:
Za testo: 
75 g masla 
50 g medu 
1 nastrgana lupina bio limone 
1 rumenjak 
200 g moke 
40 g mletih mandljev
Za marcipanovo maso: 
100 g marcipana 
50 g medu 
1 do 2 žlici limoninega soka
Za nadev: 
50 g medu 
1 žlica razpolovljenih jedrc pistacij
Priprava: 
1. Maslo zmešamo z medom, limonino lupinico in rumenjakom. Dodamo moko in mandlje, oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in za eno uro postavimo na hladno. 
2. Marcipan, med in limonin sok do gladkega zmiksamo. 
3. Testo razvaljamo na pomokani površini in izrežemo krogce z modelom za piškote. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Marcipanovo maso nadevamo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo na robove piškotov. 
4. Pečemo 10 minut na 180 stopinjah. Med segrejemo. 
5. V vsak pečen piškot odmerimo žličko medu in potem še 5 minut pečemo. Okrasimo jih s pistacijami.
E-novice · Njena
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se