© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

RECEPT: Breskov sladoled s pinjencem


revija Bodi zdrava
17. 8. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Roke gor če imate radi breskve! Kaj pa porečete na breskvov sladoled? Oh, nam se že sedijo sline. Izvolite recept!

okus-po-poletju, recepti
Shutterstock
Breskvov sladoled

Sestavine:

– breskve

– sladkor v prahu

– limonov sok

– pinjenec

– sladka smetana

Priprava:

Breskve olupite in jim odstranite koščice. Meso zrežite na manjše koščke in jih stresite v multipraktik. Dodajte še limonov sok in sladkor v prahu ter vse skupaj zmiksajte v gost pire. Sladko smetano vlijte v večjo skledo in z električnim mešalnikom čvrsto stepite. Breskov pire zmešajte s pinjencem, nato pa oboje skupaj počasi umešajte v sladko smetano. Mešajte previdno in počasi. Pripravljeno zmes prelijte v kovinsko posodo, jo zaprite in za približno 6 ur postavite v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem maso večkrat dobro premešajte. Pripravljen sladoled postrezite v skledicah in ponudite.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.