Preprosta mandljeva torta s sladkornim oblivom
Ste za preposto sladico iz mandljev?
                    Sestavine za 12 kosov:
- 200 g masla
 - 350 g drobno mletega sladkorja
 - 5 stepenih jajc
 - 300 g mletih mandljev
 - 55 g sesekljanih mandljev
 - 100 g moke
 - 1 ščepec soli
 
Za okrasitev:
- sladkor v prahu
                    Revija Liza MajaMandljeva torta s sladkornim oblivom  
Postopek priprave
1.Pečico segrejte na 180 °C (ventilatorsko na 160 °C). Namastite tortni model in ga obložite s papirjem za peko.
2.Maslo penasto stepite s sladkorjem in dodajte še jajca ter vse skupaj dobro premešajte.
3. Nato primešajte mlete in sesekljane mandlje, moko in sol. Prelijte v model in testo pecite 50-60 minut. Po peki naj se hladi 5 minut, nato pa ga denite na kuhinjsko rešetko, da se popolnoma ohladi. Torto potresite s presejanim sladkorjem v prahu.
E-novice · Njena
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se