© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Najbolj okusna ajvarjeva abeceda
Čas branja 2 min.

Mafini s skuto in ajvarjem


Oglasno sporočilo
17. 10. 2018, 10.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V nagradni akciji v revijah Zarja, Maja in Bodi zdrava smo vas povabili, da nam pošljete recepte za jedi, pri katerih se vam zdi ajvar nepogrešljiva sestavina. Vaše predloge smo vestno zbirali in zdaj lahko zapišemo, da smo z vašo pomočjo sestavili najbolj okusno ajvarjevo abecedo – z imeni receptov od A do Ž!

mafini 1.png
Promocijski material
Mafini

Pošiljatelja oziroma pošiljateljico po ene izbrane jedi za vsako črko naše ajvarjeve abecede smo razveselili s kompletom obeh ajvarjev (pekočega in nepekočega) Bakine tajne, tri najbolj izvirne recepte pa nagradili z bogatim darilnim paketom izdelkov blagovne znamke Bakina tajna. In kdo so naši trije izbranci?

Posebej so nas navdušili pita Marije Šalehar, rulada Janeza Jagodica in mafini Mateje Novak. Recepte zanje najdete v nadaljevanju, seveda pa ste vabljeni, da jih tudi sami preizkusite.

Torkat vam predstavljamo recept za mafine s skuto in ajvarjem Mateje Novak iz Lukovice:

ajvar nepekoči BT Domaci Ajvar Blagi 550g SLO.JPG
Bakina tajna
V izdelkih Bakine tajne ne boste našli dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom.

Mafini s skuto in ajvarjem

Sestavine:
Za testo:
300 g moke tip 500
100 g puste skute
150 g ajvarja
4 žlice sončničnega olja
4 žlice ekstra deviškega olivnega olja
3 jajca
2 žlički pecilnega praška
1 žlička soli

Za nadev:
100 g mlade čebule

Za pekač:
košček masla
1 žlica ostre moke

ajvar kruhi 2 (1).jpg
Marjana Romanović
Mafini s skuto in ajvarjem

Priprava:
1. Vdolbine pekača za mafine namažemo z maslom in pomokamo.
2. Mlado čebulo očistimo; eno narežemo na tanka kolesca, drugo na približno štiri centimetre dolge koščke, ki jih podolžno razpolovimo.
3. Za testo v skledi gladko umešamo skuto, ajvar, obe olji in jajca. Moko presejemo s pecilnim praškom, potem pa jo primešamo ajvarjevi masi. Nazadnje dodamo na kolesca zrezano čebulo in premešamo s kuhalnico.
4. Testo razdelimo v vdolbine pekača za mafine. Obložimo ga z narezano čebulo, pekač pa postavimo v pečico, ogreto na 160 stopinj Celzija.
5. Pekač vzamemo iz pečice. Mafine v njem hladimo pet minut, potem pa jih prestavimo na mrežico in ohladimo.

Ali veste vse o ajvarju? www.ajvar.com 


Skrivnost Bakine tajne

Bakina tajna je priznana blagovna znamka sadnih in zelenjavnih shrankov. Ajvarje, sladke džeme, sokove in sadne namaze pripravljajo v duhu tradicionalne kuhinje naših babic, na naraven in domač način, saj želijo ohraniti najboljše iz plodov narave.
Sadje in zelenjavo obirajo ročno, skrivnost priprave pa je v počasnem kuhanju pri nizkih temperaturah, s čimer se ohranijo hranljive lastnosti plodov.
V izdelkih Bakine tajne ne boste našli dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom, rezultat tega pa so slastni, okusni in zdravi shranki. Polnijo jih v prepoznavne kozarčke, ki prinašajo na mize duh kulinarične tradicije naših babic.
Delikatese Bakine tajne poznajo vsi gastronomski avanturisti in gurmani, ki uživajo v kakovosti balkanske kuhinje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.