Ana Roš: 'Tresejo se nam kolena ...'
Kmalu bodo znani prvi slovenski prejemniki slovitih Michelinovih zvezdic, ki kuharskim mojstrom pomenijo veliko priznanje. Ana Roš priznava, da Michelin zbuja strahospoštovanje - po eni strani ga željno pričakujejo, po drugi strani pa se mnogim tresejo kolena.

Danes bodo slovesno razglasili prve slovenske restavracije, ki se bodo ponašale s slovitimi Michelinovimi zvezdicami. Kuharskim mojstrom te pomenijo veliko priznanje, za slovenski turizem pa prinašajo upanje hitrejšega okrevanja po epidemiji covida-19.
Častitljiva rdeča biblija je tukaj, čakanja je konec!
Slovenski gostinci in turistični delavci so si že leta prizadevali, da bi v Slovenijo prišel znameniti kulinarični vodnik Michelin, imenovan tudi rdeča biblija. Potem ko so svoje delo opravili tuji ocenjevalci, je bila razglasitev sprva napovedana že za marec, a jo je takrat odnesel novi koronavirus. Danes pa je čakanja vendarle konec.

Ana Roš v napetem pričakovanju rezultatov
Da Michelin zbuja strahospoštovanje, priznava tudi svetovno znana kuharska mojstrica Ana Roš iz kobariške Hiše Franko: "Na eni strani se nam vsem tresejo kolena, hkrati pa ga željno pričakujemo, saj si želimo potrditve kakovosti opravljenega dela."
Slovenija sodi v sam vrh svetovne gastronomije
Po besedah direktorice Slovenske turistične organizacije (STO) Maje Pak Michelin vstopa le na lokacije z dokazanim kulinaričnim potencialom. "Z vstopom na slovenski trg dokazuje, da Slovenija sodi v sam vrh svetovne gastronomije, da je njena ponudba konsistentna v kakovosti in vrhunskosti, da je butična in trajnostna, da ima inovativne in kreativne kuharske mojstre, ki s svojimi predanimi ekipami skrbijo za res edinstvena doživetja, ki temeljijo na kakovosti lokalno pridelanih surovin," je poudarila Pakova.
E-novice · Njena
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se