Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
moj naj recept.jpg
jana · Nasveti

Okusni namaz iz jajčevcev

»Moja mama je bila odlična kuharica, a mi ni prav pogosto dovolila k loncem, zato je moje znanje kuhanja prihajalo počasi in na obroke, tudi in še danes s pomočjo knjig in spletnih receptov. Moj oče pa je bil specialist za ribe. Sardele je vedno pekel zunaj, na domačem dvorišču, in po njih je dišala vsa ulica, zato so še vedno moje najljubše ribe. Noben brancin ali orada ne odtehta sveže sardele na žaru s tržaško omako. Nikjer pa niso tako dobre, kot so bile očetove,« se spominja dolgoletna novinarka, urednica Radia Koper in pisateljica Nataša Benčič. Sama rada pripravi namaz iz jajčevcev.

svetilnik arhitekt.jpg

Uresničil poklicne sanje

T. J. Wilt iz ameriškega Nashvila je že v otroštvu rad načrtoval hiše. Želel je postati arhitekt, a na željo staršev je študiral ekonomijo in postal finančni svetovalec.

hemoroidi3.jpg
jana · Nasveti

Zelena lekarna: Naravna pomoč pri hemoroidih

Poleti znajo biti še posebej nadležni, kadar kolesarimo in hodimo na dolge pohode. Da ne bo pomote – gibanje je za preprečitev in zdravljenje hemoroidov nadvse pomembno, a ko so vneti, zelo bolijo, in takrat je lahko vsak gib odveč.

Monica De La Calli
jana · Zgodbe

Janina preobrazba: Zaradi vsega hudega je še močnejša

Vile rojenice nekaterim v zibelko položijo lahkotnejšo življenjsko pot, za nekatere pa presodijo, da so močni, pa jim naložijo številne preizkušnje. Med slednjimi je tudi 36-letna Ljubljančanka Monica De La Calli, ki se je pogumno lotila številnih življenjskih izzivov. »Ni bilo lahko, a sem ob vsakem zrastla in se naučila česa novega. Zdaj sem zelo ponosna, da s svojim znanjem in spretnostmi lahko pomagam drugim ljudem. Z užitkom se posvečam tudi glasbi in snemam pesmi,« veselo pove. Sicer z užitkom crklja druge, na preobrazbi pa se je prepustila spretnim rokam naših lepotnih mojstric.

kuhinja1  buckina pizza.jpg
jana · Nasveti

Bučke pod krinko

Kako porabiti presežek bučk? Možnosti je nešteto, od tistih zelo preprostih, ko jih samo na hitro popečete in ponudite kot zelenjavno prilogo, do malce bolj sofisticiranih, ko iz njih pripravite bučkino pico. Otroci bodo nad to bučkino jedjo pod krinko navdušeni. Tekst: L. J. Foto: NEJA GRIL (breakfastclub.si), PROFIMEDIA


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.