© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 3 min.

Z zajtrkom prvi postregli reševalnim ekipam, gasilcem in porodnišnicam po Sloveniji


Promocijsko sporočilo
15. 11. 2019, 15.00
Posodobljeno
15:18
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V Žitu so na današnji dan slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka s košaro dobrot polepšali jutro petim ekipam reševalcev, gorskih reševalcev, gasilcev, in zaposlenim in porodnicam v kranjski porodnišnici.

Služba za zaščito in reševanje Maribor 2.JPG
Promocijski material
Služba za zaščito in reševanje Maribor

Zajtrk kruh so podarili tudi učencem iz 27 držav na OŠ Livada Ljubljana in jim skozi zabavno druženje z Boštjanom Gorencem – Pižamo predali sporočilo o pomenu in tradiciji slovenskega zajtrka. Z inovativnim Zajtrk kruhom so razveselili še vse zaposlene v Žitu in Podravki Slovenija.

Ekipe Reševalne postaje UKC Ljubljana, Gasilske brigade Ljubljana, Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, Služba za zaščito in reševanje Maribor in Gorske reševalne službe Slovenije - postaja Celje v Mozirju, so danes navsezgodaj razveselile okusne dobrote za zajtrk. V Žitu so namreč želeli polepšati dan tistim, ki za nas skrbijo 24 ur na dan vse dni v letu, in jim tako, na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, prvim dostavili okusen zajtrk. Košara dobrot, ki je skupno razveselili več kot 200 članov ekip, je poleg novega Žitovega Zajtrk kruha vsebovala še slovenski med, maslo, ekološka jabolka ter čaje 1001 CVET.

Gasilska brigada 3.JPG
Promocijski material
Gasilska brigada Ljubljana
Porodnišnica Kranj 1.JPG
Promocijski material
Porodnišnica Kranj


Predstavnica za odnose z javnostmi v Žitu Nina Rus Turuk je ob tem izpostavila : »V Žitu smo z mislijo, da se zjutraj prileže košček odličnega kruha, zasnovali nov Zajtrk kruh. Ta je narejen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka, odlikuje ga prepoznavna oblika kifeljca, njegova sredica ima vidne delce semen in koščke jabolk. Tako združuje tradicijo, inovativnost in domač okus. Ker se k Zajtrk kruhu še posebej podajo maslo, med in jabolka, smo z njim želeli polepšati začetek dneva tistim, ki sicer skrbijo za nas vse dni v letu. Zajtrk kruh smo podarili tudi učencem OŠ Livada Ljubljana in našim 1.800 zaposlenim po vsej Sloveniji. Skupno smo tako danes razdelili skoraj tono tega inovativnega kruha s tradicionalni priokusom, in z njim razveselili tiste, ki za nas skrbijo 24ur na dan.«

Gorska reževalna Celje Mozirje 3.JPG
Promocijski material
Gorska reševalna služba Celje Mozirje
OŠ Livada 1.JPG
Promocijski material
OŠ Livada

Pogostili so tudi 400 učencev Osnovne šole Livada Ljubljana . Mednarodni zasedbi učencev, ki prihajajo iz kar 27 držav po svetu, so tudi na ta način predstavili sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka, saj so jim poleg okusnega obroka pripravili še nepozaben nastop Boštjana Gorenca - Pižame. Ta jim je namreč na zabaven z moderno pravljico razložil pomen zajtrka in uživanja v njem v družinskem krogu. V sodobnem, hitrem tempu življenja namreč zajtrk prepogosto izpuščamo.

V Žitu svoje kruhe in pekarske izdelke, ki so vsakodnevno na mizah Slovencev, razvijajo na bogati osnovi slovenske dediščine, saj je imel kruh po tradiciji glavno mesto v prehrani naših prednikov. S to zavestjo in več kot 70-letnimi izkušnjami ustvarjajo kakovostne izdelke. Pri peki prepletajo sodobne načine tehnologije z izbiro tradicionalnih starih žit in visoko kakovostnih žitaric. Tako snujejo izvrstne kruhe za vse priložnosti in okuse. 

Služba za zaščito in reševanje mb 1.JPG
Promocijski material
Služba za zaščito in reševanje Maribor

Začnite dan z novim Zajtrk kruhom

Za zajtrk se prileže košček odličnega kruha. S to mislijo so v Žitu zasnovali nov Zajtrk kruh, ki je narejen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka. Tako združuje tradicijo, inovativnost in domač okus, ter potrošnikom v privlačni obliki kifeljca prinaša okusen začetek dneva. Zaželeli pa si ga boste zagotovo tudi za malico ali večerjo.

Tradicionalni slovenski zajtrk kruh.JPG
Promocijski material
Tradicionalni slovenski zajtrk

V Žitu so svojo ponudbo odličnih kruhov obogatili z novim Zajtrk kruhom. Ta dnevno svež kruh je pripravljen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka – mleka, masla, medu in koškov jabolčni krhljev in ima prepoznavno obliko kifeljca. Odlikuje ga rustikalna, hrustljava skorjica rjavkaste barve s prečnimi zarezami. Sredica kruha je gosta, sočna in z vidnimi delci semen in koščki jabolk. Kruh je pripravljen po postopku dolgotrajne fermentacije in vsebuje kislo testo ter najbolj kakovostne sestavine. Tako gre za izvrsten izdelek, ki združuje tradicijo, inovativnost ter domač okus.
K Zajtrk kruhu se še posebej podajo maslo, med in jabolka. Ni pa odličen le kot kruh za tradicionalni slovenski zajtrk, prileže se tudi ob slanih dodatkih. Kruh namreč ni sladek, je le polnega okusa, zato je primeren za vsako kombinacijo jedi. Zaradi svojega okusa in videza pa se razlikuje od vseh drugih kruhov na trgu. Zajtrk kruh je tako odličen za vse, ki si želijo domač okus slovenske hrane, pa tudi za gurmane, ki cenijo kakovost in inovativne izdelke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.