© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Uživajte v kakavu s pridihom božiča


Revija Maja
20. 12. 2017, 17.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Popestrite si bližajoče se praznike.

kakav s cimetom.png
Revija Maja

Kakav z ingverjem in cimetom


Sestavine za 4 skodelice po 250 ml:
900 ml mleka
8 žlic kakava + za posip
1 pomaranča
3-4 cm svežega ingverja
1 cimetova palčka
100 g sladke smetane

Priprava:
1. Osemsto mililitrov mleka zmešamo z osmimi žlicami kakava in zavremo. Pomarančo umijemo in z lupilnikom za zelenjavo olupimo lupino. Sok iztisnemo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Skupaj s pomarančno lupino, sokom in cimetovo palčko ga damo v kakav. Še enkrat zavremo in 5 minut počakamo.
2. Smetano stepemo, preostalo mleko spenimo. Mleko dodamo stepeni smetani, kakav precedimo in vlijemo v skodelice. Dodamo smetano in potresemo s kakavom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.