Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tradicionalna šunka v testu


K.M.
27. 3. 2024, 16.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Največkrat prepričajo ravno njeni okusi. Si jo vi privoščite za veliko noč?

Šunka v testu.jpg
Shutterstock
Šunka v testu

Tradicionalna šunka v testu



Sestavine:

1 kg prekajene šunke

600 g bele moke

20 g kvasa

1/2 žličke soli

ščepec sladkorja

3 dl mlačne vode

gorčica, kumina, česen

jajce

Priprava:

1. Šunko skuhamo v vodi in jo osušimo. Nato pripravimo kvasec, in sicer tako, da kvas zdrobimo in ga prelijemo z decilitrom mlačne vode, dodamo sladkor in pustimo na toplem vzhajati približno 20 minut.

1. Ko je kvasec pripravljen, iz moke, kvasa in vode zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno eno uro. Ne solimo!

2. Vzhajano testo razvaljamo. Preden ga ovijemo okoli šunke, jo premažemo z gorčico in potresemo s kumino in česnom.

3. Šunko v testu premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici na 200 stopinjah približno eno uro.

cloud

Trenutno

10 °C

Oblačno

sreda, 7. 5

Oblačno

9 / 15 °C cloud

četrtek, 8. 5

Deževno

9 / 14 °C cloud-rain

petek, 9. 5

Oblačno

8 / 15 °C cloud

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.