© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tole so slastne perutničke z ajvarjem


Oglasno sporočilo
1. 1. 2018, 11.46
Posodobljeno
06. 03. 2018 · 12:38
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

S tem receptom si boste obliznili vse prste!

20180306_113211.png

Potrebujete: 

1 kg piščančjih perutnic
1 čajna žlica posušene drobljene rdeče pekoče paprike
ščepec žafrana
1 dl suhega belega vina
0,5 dl olivnega olja
1 kavna žlica suhih rožmarinovih listkov (ali 1 čajna žlica svežih)
4 stroki česna
sol in sveže mleti črni poper
ajvar Bakina Tajna

POSTOPEK
Piščančje perutničke razrežemo (najmanjše, vrhnje dele prihranimo za juho ali osnovo). V možnarju stremo česen, rožmarin in žafran, dodamo vino, olivno olje ter drobljeno rdečo pekočo papriko. Marinado temeljito premešamo. Perutnice v skledi, ki se lahko dobro zapre, po okusu solimo in popramo, prelijemo z marinado, dobro premešamo in pokrito mariniramo vsaj dve uri (lahko tudi čez noč).

Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač rahlo namastimo in po njem razporedimo perutničke (naj se ne prekrivajo). Pečemo približno 20 minut, obrnemo in pečemo še približno 20 minut. Ponudimo vroče z ajvarjem Bakina Tajna.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.