Preprosta a okusna pašteta iz lososa
Jetrne paštete poznamo vsi. Paštete pa lahko naredimo iz različnih vrst mesa.

Poleg tega, da so idealne za hitri obrok v vsakem letnem času, paštete in drugi doma narejeni namazi ne vsebujejo škodljivih konzervansov in so zato zdrava in okusna alternativa konzerviranim izdelkom. Predstavljamo vam enostaven in praktičen recept za pašteto iz dimljenega lososa.
Sestavine zadostujejo za pašteto za dve osebi, priprava pa vam bo vzela vsega 15 minut.
Potrebujete:
- 200 g dimljenega lososa
- žličko kislega mleka (lahko tudi grškega jogurta)
- 200 g kremastega sira (lahko mascarponeja ali tudi topljeni sir)
- 6 črnih oliv brez koščic
- sok pol limone
- žličko nasekljanega peteršilja
- žličko nasekljanega kopra
- žličko nasekljane bazilike
- 8 kaper
- sol in poper po okusu - lahko tudi kajenski poper
Postopek priprave
Dimljeni losos narežite na manjše kose. V multipraktik ali blender pa poleg koščkov dodajte vse ostale sestavine, razen dišav. Miksajte tako dolgo, da bo zmes postala gladka po vašem okusu - če imate raje bolj zrnato strukturo, miksajte samo zelo kratek čas.
V pašteto na koncu vmešajte še na drobno narezane dišave (peteršilj, baziliko in koper), dajte v primerno posodo in postavite v hladilnik, da se zgosti.
Pašteto lahko namažete na kruh, toaste, bruskete ali krekerje. Nihče pa vam seveda ne brani, da je ne pojeste kar tako ...
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se